För att vägleda företag och organisationer som vill förstå hur möjligheterna med AI kan förverkligas på ett juridiskt säkert och etiskt hållbart sätt lanserar Advokatfirman Lindahl en webbinarserie i nio delar. Serien inleds den 13 februari och avslutas i oktober.
Klicka här för samtliga datum och teman i webbinarserien
- Det ska bli otroligt inspirerande att få dela med oss av kunskap och insikter kring ett område som många fortfarande är osäkra kring. Förhoppningsvis kan vi bringa lite klarhet och bidra till att fler vågar utforska möjligheterna med AI på ett rättssäkert vis, säger Lukas Jönsson, advokat och rådgivare inom AI-frågor, tillika föreläsare under den kommande serien.
I takt med att verksamheter i alla typer av branscher utforskar möjligheterna med AI ställs också allt fler etiska och juridiska frågeställningar på sin spets. Vad blir rätt och riktigt på en arena där lagar och regler inte alltid utvecklats lika snabbt som tekniken? Den frågan ser Lukas Jönsson fram emot att försöka svara på tillsammans med sina expertkollegor på Lindahl.
- Som affärsjuridiska rådgivare är det självklart för oss att följa utvecklingen och se hur olika faktorer påverkar våra klienter, och i fallet med AI handlar det mycket om att försöka förutse inte bara hur rättsutvecklingen kommer att se ut, utan även den tekniska implementeringen av AI och dess påverkan på den generella samhällsutvecklingen. Seminarierna kommer därför förutom det rent juridiska också att beröra etik, moral och trendspaning inom området generellt. Syftet med serien är att hjälpa företag och organisationer att hitta balansen mellan att utnyttja de möjligheter AI medför - utan att tappa kontrollen eller att ta alltför stora juridiska risker.
Till vem riktar sig webbinarserien?
- Jag skulle säga att den riktar sig till alla som vill förstå hur AI:s möjligheter kan förverkligas på ett juridiskt säkert och etiskt hållbart sätt. Sedan har de nio olika delarna lite skilda inriktningar, men överlag skulle jag säga att serien är perfekt för beslutsfattare, bolagsjurister, tekniska utvecklare, innovationsledare, kreatörer och forskningschefer. För att bara nämna några exempel.
Första delen i serien den 13 februari
Serien inleds den 13 februari med en introduktion till AI:s roll i dagens och morgondagens samhälle. Webbinaret kommer att ta upp konkreta exempel och väcka tankar kring hur verksamheter kan navigera.
Några av frågeställningarna som utforskas den 13 februari är:
- Vad är egentligen AI? – En introduktion till tekniken
- AI och juridiskt ansvar – vem får skulden när maskiner gör fel?
- Hur säkerställer vi att våra AI system identifierar och minimerar bias? Och varför har det betydelse?