Välkommen på ett webbinarium där vi tittar närmare på skyddet för AI-drivna uppfinningar, och hur du kan säkra dina innovationer i en värld där AI skapar och påverkar forskningsresultat, särskilt inom banbrytande områden som läkemedelsutveckling, precisionsmedicin och bioteknik. Vi ses den 8 maj klockan 10.00 - 10.45.
I sjätte delen av vår stora AI-serie bjuder Lindahl in till ett seminarium som utforskar de mest aktuella frågorna inom äganderätt och skydd av AI-drivna innovationer. Seminariet bjuder på insikter och praktiska strategier för att hantera juridiska utmaningar i en AI-drivande innovationsmiljö, med exempel från både teknologiska och medicinska branscher där AI används som utvecklare, bidragsgivare eller utgör själva lösningen.
Under seminariet går vi bland annat igenom:
- Framtidens patent – när maskinen blir uppfinnare
Kan en AI vara uppfinnare och vem får då patentet? Vi analyserar de senaste juridiska utmaningarna och diskuterar hur du kan säkra skyddet för AI-genererade innovationer inom både teknik och life science, där AI spelar en avgörande roll i utvecklingen av nya medicinska lösningar. - Data som valuta – hur skyddar du ditt företags guldgruva?
AI bygger på data, men vem äger datan och hur skyddar du den? Vi utforskar metoder för att säkra immateriella rättigheter kring insamling, hantering och användning av data, med särskilt fokus på känslig data som används i medicinska studier och life science-forskning. - Skydd av forskningsresultat och AI-styrda innovationer
När AI styr eller ingår i forskningsprocesser, vem äger rättigheterna till resultaten? Och hur påverkar egentligen AI forskningen inom life science, från utveckling av nya läkemedel till förbättrade vårdmodeller? Vi tar upp utmaningar där AI agerar både skapare och drivkraft, särskilt inom forskningsintensiva områden som bioteknik, läkemedelsutveckling och diagnostiska verktyg. - Framtidsspaningar och strategiska råd
Vilka trender kan vi vänta oss kring AI och äganderätt? Hur förbereder sig life science-branschen? Ta del av spaningar och praktiska tips för att stå väl rustad i en snabbt föränderlig miljö.
Vem passar seminariet för?
Detta seminarium är perfekt för bolagsjurister, forskningsledare, innovationschefer och utvecklingsansvariga som arbetar med AI-drivna innovationsprojekt, exempelvis inom life science, och vill säkerställa skydd och äganderätt för framtidens innovationer.
AI, etiken och juridiken: Klicka här för att läsa mer om vår webbinarserie i 9 delar.