Karriär på Lindahl
Det man tycker om att göra, gör man bra. För oss på Lindahl är det viktigt att du som medarbetare känner att du hela tiden utvecklas och utmanas, samtidigt som du har roligt på jobbet och trivs med dina kollegor på byrån. Det gäller oavsett vilken roll du arbetar i.
Lindahl är en arbetsplats präglad av kompetens, nyfikenhet och engagemang. Både kollegor emellan och i det dagliga arbetet med våra klienter. Att förstå vad varje individ drivs och mår bra av är en viktig pusselbit för att våra medarbetare ska trivas och vilja fortsätta växa med oss.

Att jobba på Lindahl
Vi tror att människor som mår bra också är bättre och mer effektiva på jobbet.

Vad är ditt nästa steg?
Vi söker alltid fler kunniga och drivna kollegor, som vill jobba i engagerade team och hjälpa våra klienter att uppnå sin fulla potential.
Lindahl för dig som student
Att arbeta eller göra praktik på Lindahl under studietiden är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med affärsjuridik och testa på byrålivet innan du är klar och ska välja karriärväg.
Jämställdhet & mångfald
Vårt arbete för jämställdhet utgår från att alla på Lindahl ska ha samma schyssta förutsättningar och behandlas med respekt, empati och omtanke. På Lindahl finns ingen plats för diskriminering, kränkande särbehandling eller trakasserier i någon form.
Varje individ har ett ansvar för sitt eget beteende och genom att vara medvetna om vårt agerande kan vi alla bidra till en arbetsmiljö där människor trivs och där våra individuella skillnader kommer till sin rätt.


Business Law Community
Gå med i Lindahls nätverk för studenter och unga jurister! Business Law Community är nätverket för dig som är nyfiken på affärsjuridiken, oavsett om du är juriststudent eller nyligen inlett din karriär.
Som medlem i nätverket får du ta del av vårt nyhetsbrev, kommande arrangemang, möjlighet att ansöka till Lindahl Law School och mycket mer.
Vanliga frågor
-
I alla rekryteringar görs en helhetsbedömning där betygen självklart är en viktig del, men man väger också in tidigare erfarenheter, om personen har något särskilt intresse för ett eller flera rättsområden, eller till exempel visat framfötterna och gjort ett gott intryck på något av våra studentevent.
-
De första arbetsuppgifterna beror lite på vilken arbetsgrupp eller vilket rättsområde man arbetar med. Arbetsuppgifter man kan få i början skulle till exempel kunna vara att ta fram ett enkelt avtal, skriva kravbrev, utreda en specifik frågeställning, ta fram protokoll och andra handlingar inför styrelsemöte eller bolagsstämma, sammanställa, bedöma och sammanfatta större en mängd material exempelvis vad som är relevant i en tvist.
-
Förvånansvärt mycket liknar de uppgifter man får lösa under utbildningen. Rent generellt är den stora skillnaden att det står en verklig människa bakom frågeställningen. Klienter råkar heller inte ut för riktigt lika konstiga saker som personer i tentafrågor gör. Det finns även ett visst moment av upprepning ”i verkligheten” till skillnad från plugget. En tentafråga förekommer ju av förklarliga skäl endast en gång men i verkligheten är det ofta som samma frågeställning återkommer från klienterna.
-
Det är framför allt två saker som gör att arbetsuppgifterna varierar, vilket rättsområde man arbetar inom och hur länge man har arbetat. När du har jobbat ett par år har du oftare rollen som projektledare och handleder då yngre kollegor.
-
Nej, absolut inte!
-
På Lindahl strävar vi alltid efter tidig klientkontakt och att du ska få vara med och göra skillnad från start. Med det sagt kan det variera lite mellan olika arbetsgrupper vad man får för arbetsuppgifter den första tiden som nyexaminerad jurist.
-
Vi förväntar oss att du har lärt dig den juridiska metoden och vill utvecklas som jurist i konsultrollen. Hos oss får du hjälp och stöttning från dag ett för att säkerställa att du snabbt kommer in i arbetssätt och rutiner. Vi har också Lindahl Academy där du får utbildning inom våra olika verksamma rättsområden, IT-kunskap och andra verktyg som bidrar till din utveckling i rollen som affärsjuridisk rådgivare.
-
Självklart får man önska vilka arbetsområden man vill arbeta med! Vårt behov ser däremot olika ut i olika perioder vilket gör att vi ibland söker efter talanger med en särskild kompetens. Men vi vill alltid främja en öppen dialog och strävar efter att vara så flexibla som möjligt, så även om man börjar i en arbetsgrupp innebär inte det att man för alltid måste vara kvar i den.
-
Gemenskap är ett av Lindahls ledord och därför är det självklart viktigt med gemensamma aktiviteter, alltifrån en eftermiddagskaffe med sina närmsta kollegor eller konferenser både med sitt lokalkontor och hela Lindahl. De sociala inslagen skiljer sig givetvis något mellan olika kontor men inom Lindahl hittar man alltifrån onsdagsfika, frukostmöten, månadsluncher och gemensam träning till after works, julfester och sommarmingel. Den röda tråden är att sociala, kulturbyggande inslag är både uppskattade och prioriterade, och inte minst en utmärkt möjlighet för nya medarbetare att lära känna sina kollegor och komma in i gemenskapen.
-
Ja, det gör vi. Våra medarbetares hälsa och välbefinnande är viktigt för oss och ett friskvårdsbidrag är därmed ett bra sätt för oss som arbetsgivare att bidra. På flera av våra kontor finns också möjligheter till friskvård/träning på, eller i anslutning till, arbetstid – till exempel löpargrupper och yogapass samt möjlighet till massage på kontoret. En gemensam utgångspunkt för hela Lindahl är att man ska kunna planera sin tid så att det är hållbart för individen samtidigt som det fungerar för det team man arbetar med och för verksamheten i stort. I praktiken innebär det att det är viktigt att finnas till hands för såväl klienter som kollegor under arbetsdagen men att vi uppmuntrar till pauser, i den form man själv föredrar, när det passar för de arbetsuppgifter man har att utföra.
-
Som advokatbyrå följer vi självklart Advokatsamfundets krav på juridisk vidareutbildning. Vi ser dessutom positivt på att medarbetare själva föreslår ytterligare kompetensutveckling som gynnar deras och byråns gemensamma utveckling, vilket är en diskussion vi ofta för i de årliga medarbetarsamtalen. Utöver det har vi ett internt utbildningsprogram som, utöver juridisk kompetensutveckling inom olika rättsområden och processer, även erbjuder kurser inom ämnen som IT-verktyg, ny teknik och trender, presentationsteknik, språk, genomgång av Lindahls policyer och styrdokument samt kulturfrågor. Vårt utbildningsprogram utvecklas löpande utifrån verksamhetens behov och förslag.
-
Vårt arbete för jämställdhet utgår från att alla på Lindahl ska ha samma schyssta förutsättningar och behandlas med respekt, empati och omtanke. På Lindahl finns ingen plats för diskriminering, kränkande särbehandling eller trakasserier i någon form. Varje individ har ett ansvar för sitt eget beteende och genom att vara medvetna om vårt agerande kan vi alla bidra till en arbetsmiljö där människor trivs och där våra individuella skillnader kommer till sin rätt. Byråns delägare och ledare har förstås ett särskilt ansvar att vara goda förebilder för Lindahls värdegrund.
För oss är jämställdhet en ständig utvecklingsprocess, där vi återkommande behöver lyssna, förstå och förbättra. I mesta möjliga mån vill vi använda byråns befintliga strukturer och rutiner för att bygga in jämställdhetsfrågorna som en självklar del i vardagen. Exempelvis ska jämställdhetsfrågor, både kring karriär och utveckling samt rörande kultur och beteenden, vara en naturlig del av våra medarbetarsamtal. Alla på Lindahl ska veta hur vi förväntas behandla varandra i vardagen och hur man själv kan förvänta sig att bli bemött. Och om en situation trots allt skulle uppstå, där någon beter sig illa och någon annan påverkas negativt, har vi rutiner och metoder för att snabbt ta tag i det som hänt.
-
Tyvärr måste man ha en svensk jur.kand. för att få arbeta som biträdande jurist hos oss.
Kontakta Lindahl
Har du några frågor eller vill du ha hjälp att komma i kontakt med rätt person? Välkommen att kontakta oss!
